Od svog osnivanja, Big Ben Centar je kao udruženje građana, pokrenuo i reliazovao mnogobroje humanitarne akcije u kojima su učestvovali kako polaznici kurseva engleskog i njemačkog, tako i ostali građani prijatelji Big Ben Centra.

 1) Akcija koja se već tradicionalno dovija godina u Big Ben Centru je akcija Neka Svako Dijete Osjeti Radost Praznika, koja je počela 2016 godine, i obilježena je i 2017, 2018, i 2019. godine. U toku novogodišnjih praznika skuljeno je na stotine paketića koji su podijeljeni korsnicima raznih udruženja širom FBIH. 2017. i 2018. paketići su podjeljeni korisnicima JU Centra za obrazovanje, vaspitanjei rehabilitaciju sluha i govora te štićenicima Udruženja Amica Educa i Amica Prijateljice , a 2019. godine podjeljeno je preko 100 paketića korisnicima udruženja .

2) Bitna akcija je i akcija Svaka žena treba se osjećati lijepo i sigurno.

Korisnici Big Ben Centra i građani prijatelji Big Ben Centra donirali su šminku, higijenske potrepštine za žene za majke djece s posebnim potrebama i žene koje su bile žrtve nasilja. Skupljeno je 45 poklona za 8. mart, svjetski dan žena. Amra Muradbegovic, psihoterapeut, je preuzela 20 poklona za zene korisnice Sigurne kuće i žrtve nasilja.
 
Ostatak je poklonjen korisnicama udruženja Koraci nade, majke djece s posebnim potrebama. Hvala svima a posebno prof Editi Matkić čija je ovo ideja bila.

3) Nov školski pribor za novu školsku godinu je akcija koja je bila veoma uspješna. Uspješno smo napravili 45 paketa školskog pribora za djecu i teenager-e čiji to roditelji ne mogu priuštiti. Ponosni smo što radimo s djecom koja su tako dobra i surađujemo s roditeljima koji odgajaju suosjećajnu djecu. Ponosni smo na komšije, kolege, prijatelje koji uvijek žele pomoći zajednici. Ponosni smo na 3 naše učenice, volonterke, Ema Krajina, Džana Salković i Iman Hamzic, koje su odvojile cijelo prijepodne da pomognu u sortiranju paketa prema uzrastu i spolu 🙂 A i nama je drago što smo organizirali i ne žalimo ni truda ni vremena za nešto dobro, Paketi su uručeni korisnicima štićenicima Amica Educa, prema spisku Službe za socijalni rad.